Samen streven we naar een vrije samenleving zonder censuur

Ben jij het ook zat dat je de mond wordt gesnoerd, of dat je wordt misleid?

Wij ook!

ClaimedIn maakt zich samen met jou sterk voor de volledige waarheid en vecht tegen censuur.

Censuur is er in alle soorten en maten

De hele dag door, dag in dag uit, worden we bestookt met informatie. Of het nu via tv, radio of social media is: informatie is er in alle soorten en maten.

Maar wist je ook dat deze informatie maar al te vaak wordt gecensureerd, of onvolledig wordt aangeboden? Dit noemen wij selectieve informatie. Informatie waarbij de mening van een individu in een specifieke richting wordt gestuurd.

Een andere vorm van censuur is het beperken van de vrijheid van meningsuiting. Hierbij wordt de informatie die iemand verspreidt, gecensureerd of zelfs volledig verwijderd. Iets wat regelmatig voorkomt op sociale media.

Wij staan voor het verkrijgen van de hele waarheid waarmee iedereen zijn eigen mening kan vormen, jij ook?

Heb jij wel eens te maken gehad met censuur? 

Leave this field blank
20% (7) | Nee, nog nooit
37% (13) | Één of meerdere keren
43% (15) | Regelmatig

Censuur

Censuur is simpel gezegd het gebruiken van een machtsmiddel om informatie te verbieden of bepaalde informatie achter te houden. Hiermee worden meningen beïnvloed en gestuurd. Door het achterhouden, en het presenteren van selectieve informatie, wordt er misbruikt gemaakt van een machtspositie. Censuur is in Nederland verboden.

De Halve waarheid

De halve waarheid ligt in het midden. Hiermee wordt bedoeld dat er selectieve informatie wordt gedeeld. Hiermee worden bepaalde delen van informatie achtergehouden, zodat er gestuurd kan worden in het vormen van een mening van individuen. Het delen van selectieve informatie is niet verboden in Nederland, maar is niet eerlijk tegenover burgers.

De hele waarheid

De hele waarheid is het delen van informatie die volledig is. Er wordt geen informatie achtergehouden of selectief gedeeld, zodat individuen een mening kunnen vormen over onderwerpen zonder dat er gestuurd wordt.

Censuur, een
groeiend probleem

Of het nu gaat om de media, bedrijven of zelfs de politiek, censuur en het delen van de halve waarheid gebeurt dagelijks. Het niet verkrijgen van de hele waarheid zorgt ervoor dat individuen en groepen een mening hebben die gestuurd is, en anders zou zijn dan wanneer zij de volledige informatie hadden verkregen.

Ieder individu in Nederland heeft recht op Vrijheid van Meningsuiting. Door censuur en selectieve informatie wordt die mening beïnvloed en gestuurd. De mening van iemand kan heel anders zijn wanneer álle informatie wordt gepubliceerd.

Als op Sociale media uitingen en hele accounts worden verwijderd of zelfs hele online groepen worden ontbonden vanwege een mening of denkwijze dan is dat censuur. Het is het beperken van de vrijheid van meningsuiting. Dit is verboden, zou niet mogen worden toegepast en hier dient tegen opgetreden te worden.

ClaimedIn treedt hier dan ook tegen op. 

FAQ

Censuur betekent dat de volledige waarheid (deels) wordt achter gehouden, of wordt tegengehouden, om een bepaalde mening te stimuleren.

Censuur is er in 2 richtingen. De informatie die jij tot je krijgt en de mening die je zelf uit. Beide kunnen gecensureerd worden.

Zo kan jouw social media profiel (tijdelijk) worden geblokkeerd of zelfs geheel verwijderd zoals te zien is in de voorbeelden op deze pagina.

Anderzijds kan de “gewone” media je een beeld voorhouden die niet (helemaal) klopt. Videofragmenten kunnen selectief geknipt worden, informatie kan achtergehouden worden of professionals met tegenstrijdige meningen worden belachelijk gemaakt.

Alleen met de volledige waarheid kan jij een geïnformeerde mening vormen. Wanneer je niet de beschikking hebt tot de volledige waarheid is jouw mening gebaseerd op partijdige informatie.

Als je niet vrij je mening mag of kan uiten, dan is dat een serieuze aanslag op je vrijheden. Meningen opgelegd door een ander en beperken van vrijheid van meningsuiting is het begin van het einde. Welke vrijheden wordt hierna ingeperkt? En kun je je hier dan nog tegen uitspreken?

Als je bij een apparaat een halve gebruiksaanwijzing meekrijgt, dan kan dat potentieel gevaarlijk zijn voor jou en de mensen in je buurt. Een volledige informatieverstrekking zorgt dat je een ongestuurde geïnformeerde mening kan vormen. Zonder invloed van buitenaf.

Bij halve waarheden kun je niet inschatten of een situatie gevaar op kan leveren voor jou en de samenleving.

Daarnaast kun je anderen niet bewust maken van mogelijke risico’s wanneer je jouw mening niet kunt uiten en gecensureerd wordt. En dat is juist de kracht van de mens.

Where We Go One, We Go All

ClaimedIn laat mensen zien dat censuur een realiteit is in Nederland.

Met deze bewustmaking willen we de mensen laten nadenken. Wat wordt er nog meer gecensureerd en is mijn mening wel gebaseerd op de waarheid?

Iedereen verdient het toch om over de volledige waarheid te beschikken?

In enkele simpele stappen

– Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

– Breng bekenden op de hoogte van ClaimedIn en deze Claim

– Breng onbekenden op de hoogte van ClaimedIn en deze Claim

– Herhaal stap 2 en 3, net zo lang tot censuur verleden tijd is.

ClaimedIn vecht voor een vrije samenleving

Bewustwording van het probleem is de eerste stap naar een samenleving zonder censuur of halve waarheden. Daarom zijn we continu bezig met het uitbreiden van onze kennisbank met voorbeelden van censuur en onvolledige waarheden. 

Wij vinden dat het aanbieden van onafhankelijke, verifieerbare feitelijkheden noodzakelijk is voor het kunnen vormen van een mening op basis van de volledige waarheid.

De voorbeelden hieronder zijn bedoeld om de vrije samenleving te stimuleren waarin iedereen vrij zijn waarheid kan uiten, met respect voor de volledige waarheid en de ander.

Censuur
Voorbeeld 1

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam sam. Tellus integer.

Voorbeeld 2

Portisout perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam sam. Tellus integer.​

Voorbeeld 3

Mauris sit amet massa vitae tortor condimentum lacinia quis. Tellus integer feugiat scelerisque varius morbi eni.

Censuur

Maurice de Hond is voor korte tijd verwijderd van LinkedIn. Hij mocht terugkomen, maar wel met restricties.

Censuur Doorgeven

Zie jij censuur gebeuren? Deel dat dan met ons, zodat wij voor onze vrijheid kunnen vechten

Halve Waarheid

De waarheid wordt verdraaid en gemanipuleerd waar je bij zit. Zelfs door grote bedrijven als het AD.

Kom ook in actie
tegen censuur en
selectieve informatie

Wil jij jouw waarheid in alle vrijheid kunnen delen zonder dat je hierin beperkt wordt? Help ons om de partijen die schuldig zijn aan censuur verantwoording af te laten leggen. 

Deel jouw ervaringen met censuur zodat wij deze partijen kunnen aanpakken.

Samen creëren we een onafhankelijk platform waar informatie op een eerlijke manier gedeeld wordt. Ongecensureerd en met de volledige waarheid.

Heb je zelf niks te delen, maar wil je wel graag meehelpen of op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

deel jouw ervaringen
Leave this field blank

Jouw persoonsgegevens en jouw ervaring(en) gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Jouw ervaring(en) delen we nooit zonder jouw toestemming met derden. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Censuur is er in alle soorten en maten

De hele dag door, dag in dag uit, worden we bestookt met informatie. Of het nu via tv, radio of social media is: informatie is er in alle soorten en maten.

Maar wist je ook dat deze informatie maar al te vaak wordt gecensureerd, of onvolledig wordt aangeboden? Dit noemen wij selectieve informatie. Informatie waarbij de mening van een individu in een specifieke richting wordt gestuurd.

Een andere vorm van censuur is het beperken van de vrijheid van meningsuiting. Hierbij wordt de informatie die iemand verspreidt gecensureerd of zelfs volledig verwijderd. Iets wat regelmatig voorkomt op sociale media.

Wij staan voor het verkrijgen van de hele waarheid waarmee iedereen zijn eigen mening kan vormen, jij ook?